26. sep, 2021

Mijn beste vriendin Anne Frank

Kabouter had zin in een filmmiddag en koos deze film. Ik twijfelde of de film geschikt zou zijn, leeftijdswijzer staat op 12 en een pittig onderwerp.  Kabouter gaf aan dat ze het boek van Anne Frank ook gelezen had en deze film graag wilde zien. 

De film heeft zeker indruk gemaakt op haar en ook op mij. Het blijft aangrijpend en zo onwerkelijk dat de mens zo wreed kan zijn. We hebben beide wel wat traantjes weggepinkt. Na de film hebben wij uitgebreid gesproken over hoe ze de film heeft beleeft.  En ik denk dat we er nog vaker over zullen praten om de beleving een plekje te geven.

In de film werd geregeld Hebreeuws gesproken. Het was jammer dat er geen ondertiteling was. Anne Frank heeft in deze film een ander karakter kregen dan ik haar heb toegekend na het lezen van haar dagboek. Een film die je moet laten bezinken. 

Meest recente reacties

15.08 | 06:12

Wat heftig allemaal Linda 😔 hoop echt snel op beterschap. Sterkte. Liefs

14.08 | 00:10

Ach lieverd, wat een gezeik allemaal. Had zo gehoopt dat je nu positief nieuws had. Ik leef echt met je mee. Ineens gezwollen lippen of wangen of jukbeenderen heb ik ook. Oorzaak onbekend.

13.08 | 23:25

🥺🥺🥺sterkte wauw 😯

25.06 | 14:04

Jij kan dat zeker !! 😘

Deel deze pagina