16. jun, 2022

Pittig weekje

Ik heb de afgelopen week als een zware week ervaren. Er voelde geen enkele vooruitgang, sterker nog, ik voelde me steeds slechter. Mijn energie bleef uit en daarbij werd mijn mond met de dag gevoeliger, alsof ik in brand stond, mijn mond had verbrand aan kokend heet water. Tandenpoetsen werd ondanks de Lidocaïne pijnlijk en de zwelling werd niet minder.

Ik raak echt een beetje gefrustreerd. Duurt lang denk ik steeds. Zeker omdat in de eerste 3 weken het herstel zo voorspoedig verliep en nu lijkt dat helemaal niet het geval te zijn. Na 3 weken zou ik weer vol energie aan het werk gaan, niets is minder waar. Ik moet halve dagen maken en er ook echt van bijkomen. In de avond geen enkele fut voor wat dan ook voor sociaal gedrag. Vroeg naar bed en in het huishouden alleen het hoognodige.

Ook ben ik totaal niet gezellig. Praten is geen feest. Mijn lippen zijn nog zo gezwollen dat ze ook gewoon weer lekker aan het vervellen zijn, hoewel ik ze constant vet houdt. De elastiekjes schuren langs de binnenkant van mijn wang waardoor er wondjes ontstaan. De stokjes voor de elastiekjes, waarvan ik er overigens maar 4 gebruik, dus waar zijn al die andere uitstekende prikkers goed voor, veroorzaken wondjes in mijn mond. Eten smaakt niet, daar wordt het branderige gevoel alleen maar door versterkt. Water en melk voelt prettig in mijn mond, in ieder geval wat.

Dus voor het thuisfront voel ik me momenteel ook een last, een zeur, terwijl ik dat niet wil zijn.

Afgelopen maandag weer een controle gehad bij de kaakchirurge en daar heb ik mijn gevoel en klachten voorgelegd. Nadat ze in mijn mond had gekeken gaf ze aan dat mijn gehele mond ontstoken is, slijmvliesontsteking. Direct stoppen met spoelen, wederom is de Perio Aid te agressief voor mij. Nu even met niets meer spoelen. Ik heb mijn mond te schoon gehouden waardoor de ontsteking is ontstaan. Ja hallo, als mij verteld wordt dat ik na ieder “eetmoment” mijn mond 1 minuut moet spoelen, dan doe ik dat braaf, want ik wil dat alles goed kan herstellen. Wederom afgestraft voor braaf gedrag, ik moet maar weer eens terug naar wat rebelser leven lijkt het wel.

Gelukkig zijn alle wonden netjes genezen, dus het niet spoelen kan daar geen negatief effect meer op hebben. De hechtingen moeten nu langzaamaan oplossen en loslaten. Ik zie ze hier en daar zitten en voel ze nu ook op diverse plekken. Door de elastiekjes kan mijn tong er niet automatisch naar toe gaan om eraan te zitten, klein voordeeltje van de elastiekjes.

Vrijdag heb ik weer een afspraak bij de ortho. Ik ben erg benieuwd welke inschatting hij kan maken over hoe lang ik nu nog moet beugelen. En ook wil ik vragen of de elastiekjes nog noodzakelijk zijn. Daarnaast wil ik verzoeken alle overbodige stokjes te verwijderen, zodat het wat minder druk is in mijn mond en ik ook wat minder wondjes krijg. En uiteraard, een niet onbelangrijke vraag, wil ik weten of ik er volgende week woensdag van uit kan gaan dat mijn kiezen zodanig op elkaar staan dat ik langzaam vaste voeding kan gaan eten. Dat zou toch een mooi vooruitzicht zijn!

Meest recente reacties

15.08 | 06:12

Wat heftig allemaal Linda 😔 hoop echt snel op beterschap. Sterkte. Liefs

14.08 | 00:10

Ach lieverd, wat een gezeik allemaal. Had zo gehoopt dat je nu positief nieuws had. Ik leef echt met je mee. Ineens gezwollen lippen of wangen of jukbeenderen heb ik ook. Oorzaak onbekend.

13.08 | 23:25

🥺🥺🥺sterkte wauw 😯

25.06 | 14:04

Jij kan dat zeker !! 😘

Deel deze pagina