1. jun, 2022

Ik zit op de helft

De eerste drie weken zitten erop, nog drie te gaan. Het was een pittige week. Vooral de combinatie van een gezwollen mond en de elastiekjes geeft veel irritatie in mijn mond. Ik mag het nog steeds niet echt pijn noemen en veel meer ongemak en gezeur, maar het frustreert daardoor wel.

Ik merk ook dat ik er wat kribbig en emotioneel van wordt. Bij het aanbrengen van de elastiekjes vorige week donderdagavond heb ik ook echt even een breakdown gehad. Na 10 minuten proberen, schietende elastiekjes door de badkamer, wroeten in mijn mond om dat inimini elestiekje onder het niet bereikbare staafje aan mijn beugel te krijgen heb ik 5 minuten naar mijn jankende, kwijlende en snotterige gezicht zitten kijken in de spiegel en gaf het op. Dan maar een nacht zonder elastiekjes, morgen weer een dag. De dagen erna heb ik na het proberen een staafje voor het achterste staafje gekozen en dat lukt wel, dan maar zo.

Afgelopen maandag was ik weer voor controle bij de kaakchirurge. Ze was heel tevreden. Ik heb groen licht gekregen om vandaag met gepureerde voeding te starten en ik heb een recept meegekregen voor Lidocaïne, een verdovende gel die ik 5 minuten voordat ik mijn tanden ga poetsen en de elastiekjes moet vervangen aanbreng. HALELUJA wat een uitvinding. Nu kan ik eindelijk een techniek onder de knie krijgen om in een handomdraai de elastiekjes te bevestigen.

En ja, je las het goed gepureerd eten. Wat heb ik vanmorgen genoten van mijn kom met Brinta en voor vanavond staat er aardappelpuree met spinazie en vissticks op het menu. Mijn bordje wel even eerst extra gepureerd met de staafmixer. Dus de Blender kan van het aanrecht en de staafmixer ervoor in de plaats. Ook komt Omi me vanavond een Spaans gerecht brengen dat traditioneel gemaakt wordt voor zieken om sneller te herstellen. Bij het idee loopt het water al in mijn mond.

Deze week ben ik ook al begonnen om wat te werken. Ik merk wel dat het me tegenvalt hoe moe ik daarvan ben. Na 2 à 3 uur hou ik het weer voor gezien en rust ik even uit. Ik ben heel benieuwd hoe dat volgende week gaat, wanneer ik weer “gewoon” aan het werk ga.

Maar dat is volgende week, nu ga ik eerst even genieten van stamppotjes en papjes. Eens kijken of ik ook daar de variatie in kan vinden die ik de afgelopen drie weken heb kunnen doorvoeren met het vloeibare eten.

Meest recente reacties

15.08 | 06:12

Wat heftig allemaal Linda 😔 hoop echt snel op beterschap. Sterkte. Liefs

14.08 | 00:10

Ach lieverd, wat een gezeik allemaal. Had zo gehoopt dat je nu positief nieuws had. Ik leef echt met je mee. Ineens gezwollen lippen of wangen of jukbeenderen heb ik ook. Oorzaak onbekend.

13.08 | 23:25

🥺🥺🥺sterkte wauw 😯

25.06 | 14:04

Jij kan dat zeker !! 😘

Deel deze pagina