25. mei, 2022

En dat is twee...

Ook de tweede week is omgevlogen. Langzaamaan wordt de zwelling minder. De zwelling zit nu voornamelijk nog in mijn mond. Ook het blauw in mijn hals is inmiddels helemaal verdwenen. Nog geen gevoel in mijn kin en onderlip, dat geeft de meeste hinder. Ook het zeurende gevoel in mijn kin is soms lastig. Maar dan denk ik steeds, ik voel een tinteling, dus dan komt iig het gevoel uiteindelijk weer terug.

Afgelopen maandag was mijn eerste controle bij de ortho. Hij was tevreden over de stand van mijn gebit. Nu heb ik nog maar 2 elastiekjes aan mijn beugel. Deze moet ik 2 keer per dag verwisselen. Dat is nog niet zo eenvoudig kan ik je zeggen. Ik heb een soort haakje meegekregen als hulpmiddel. Maar omdat mijn mond aan de binnenkant nog wat gezwollen is kan ik er niet heel makkelijk bij. Ik moet de elastiekjes namelijk vanaf mijn achterste kies onder tot aan mijn hoektand boven spannen. Vooral het haakje van de achterste kies is lastig. Met behulp van een vergrootspiegel en het haakje lukt het me gelukkig wel. Maar er zijn al verschillende elastiekjes door de badkamer geschoten. En mijn mondhoeken zijn vuurrood van het openhouden van mijn mond om er maar een beetje bij te kunnen. Ik zal er vast nog wel mijn handigheid in gaan vinden.

Deze week heeft Kabouter mij heel lief ondersteund in de huishouding. Ik heb zelf gelukkig ook weer wat meer energie. Mijn slaapjes worden steeds korter en ik wil ook zelf weer wat doen naast het lezen van een boek, het Netflix kijken, spelletjes doen en slapen. Dus rommel ik steeds weer meer in huis en ga ook regelmatig de deur uit. Ik zit dagelijks op de hometrainer, om wat extra beweging te hebben, inmiddels opgebouwd naar 20 minuten op stand 6.

De pijnstillers heb ik ook afgebouwd. Ik wil die troep eigenlijk niet in mijn lijf. Van de 6 pillen zit ik nu op 1 pil voor het slapengaan en vanavond ga ik uitproberen of ook het slapen zonder kan.

Ook afgelopen week ben ik weer volop verwent met bloemen. Zo lief!! Ik geniet van de kleuren in mijn huis en de warmte die ze uitstralen. Helaas heb ik wel 2 feestjes moeten missen. De verjaardag van mijn “Schone Zoon” en het afdelingsuitjes van mijn werk. Uit de verhalen heb ik gehoord dat ze beide geslaagd waren en dat is ook wat waard.

Volgende week weer een afspraak bij de kaakchirurg en nu mijn laatste week van vloeibare voeding in. Ik heb inmiddels voldoende voorraad soep in mijn vriezer om die laatste week vol te kunnen maken. Deze week ga ik maar eens op zoek naar lekkere recepten voor gepureerd eten. Ik denk aan heel veel variatie in stamppotjes. Dus tips zijn weer van harte welkom.

Meest recente reacties

15.08 | 06:12

Wat heftig allemaal Linda 😔 hoop echt snel op beterschap. Sterkte. Liefs

14.08 | 00:10

Ach lieverd, wat een gezeik allemaal. Had zo gehoopt dat je nu positief nieuws had. Ik leef echt met je mee. Ineens gezwollen lippen of wangen of jukbeenderen heb ik ook. Oorzaak onbekend.

13.08 | 23:25

🥺🥺🥺sterkte wauw 😯

25.06 | 14:04

Jij kan dat zeker !! 😘

Deel deze pagina