18. mei, 2022

1 week later

Het is alweer één week geleden dat ik de kaakoperatie onderging, wat gaat zo’n week toch heerlijk snel. De zwelling is al langzaam aan het minderen. De spanning op mijn lippen is in ieder geval stukken minder en dat is zeer prettig.

Ik ben de hele week enorm vertroeteld door Smurf, dat geeft ook alleen maar positieve vibes voor een goed herstel. Vanaf vandaag moet Kabouter het stokje een beetje overnemen. En ook alle lieve berichten van interesse doen goed.

Afgelopen maandag had ik mijn eerste controle bij de kaakchirurge. Ze was erg tevreden. De stand is mooi en de wonden zien er goed uit. Ook vond ze dat ik er goed uit zag, het blauw viel mee en ze zag dat dit ook al naar de hals aan het wegzakken is. Ook de zwelling was goed onder controle, ze zag dat ik alles goed heb gekoeld, lang leve de minikoelelementen.

Ik had ook wat vragen opgeschreven:

  • Na de operatie benoemde ze dat ik veel bloed had verloren, moet ik nog ergens extra rekening mee houden? Ze verzekerde mij dat het verlies nog binnen de norm is, ze hebben mijn HB gemeten en mijn lichaam moet het nu weer nieuw aanmaken. Dat zal wat extra vermoeidheid veroorzaken.
  • Ik vroeg haar ook naar een (voor mijn gevoel) vreemde zwelling die net boven mijn borstbeen zat, maar dat was heel normaal zei ze. Het kan ook veroorzaakt worden door het zakken van de zwelling.
  • Als laatste vraag vroeg ik nog naar het dove gevoel in mijn kin en onderlip. Ze gaf aan dat het herstel hiervan per persoon verschillend is en dat het gevoel in de loop van weken tot maanden terugkomt.

De kaakchirurge heeft vervolgens op geloof ik 6 plaatsen elastiekjes geplaatst. Deze moeten er tot mijn eerst volgende controle bij de ortho, aankomende maandag, in blijven zitten. Deze elastiekjes geven nu wel wat extra druk op de kaken en veroorzaken daardoor een zeurend gevoel. Pijn kan ik het niet noemen, maar wel onprettig. Naar alle waarschijnlijkheid zal ik de komende 6 weken elastiekjes krijgen om de plaatsing van de kaken nog wat meer te verfijnen. Meer details hoor ik aankomende maandag. Bijkomend nadeel, ik kan nu de binnenkant van mijn mond niet poetsen, dus extra goed spoelen.

Vanmorgen werd ik voor het eerst niet echt lekker wakker. Ik was door mijn nachtelijk pijnstiller heen geslapen, wat eigenlijk heel goed was, maar dat resulteerde wel in wat meer pijn dan anders. Ook zijn mijn darmen van slag van de vloeibare voeding en wellicht ook de pijnstillers, ik heb in de ochtend aardig wat tijd op de wc door moeten brengen.

Het fijne is dat ik weer een klein beetje zichtbaar kan lachen, dus weer een stapje dichter bij die stralende lach.

Meest recente reacties

15.08 | 06:12

Wat heftig allemaal Linda 😔 hoop echt snel op beterschap. Sterkte. Liefs

14.08 | 00:10

Ach lieverd, wat een gezeik allemaal. Had zo gehoopt dat je nu positief nieuws had. Ik leef echt met je mee. Ineens gezwollen lippen of wangen of jukbeenderen heb ik ook. Oorzaak onbekend.

13.08 | 23:25

🥺🥺🥺sterkte wauw 😯

25.06 | 14:04

Jij kan dat zeker !! 😘

Deel deze pagina