16. sep, 2020

Dik man

Deze maandelijkse update staat in het teken van een pijnlijke mond. Ik had de afgelopen maand veel meer last van wondjes in mijn mond dan de voorgaande maanden. Niet alleen in mijn wangen door de steeds uitstekende draaduiteinden, maar ook aan de binnenkant van mijn lippen, alsof ze weer opnieuw moesten wennen aan de beugel. Bijna vergelijkbaar als de eerste maanden van mijn beugel.

Ik heb vooral veel met kamillethee gespoeld. Want ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wanneer ik was op mijn beugel doe, om de scherpe delen af te dekken, werkt dat alleen maar in de nacht wanneer ik slaap. Overdag eet ik het steeds op (ik hoop maar dat dit niet schadelijk is voor me).

Het blijft al niet altijd even goed zitten, dus voor ik het in de gaten heb schiet het los en slik ik het door. Daarnaast vergeet ik vaak wanneer ik wat ga eten of drinken dat ik was op mijn beugel heb gedaan en dan verdwijnt dat stukje tussen mijn eten waar ik op dat moment op probeer te kauwen of schiet het los terwijl ik een slok neem en, je raad het al, glijdt het stukje moeiteloos mee mijn slokdarm in. Dus was gebruikte ik alleen nog ’s nachts. Dan heeft mijn mond een aantal uurtjes om te herstellen.

Tijdens mijn voorgaande controle hebben ze een dun draadje geplaatst, omdat een van de plaatjes werd verplaatst. Deze keer ging er een dikker draadje in. En wel vele malen dikker. Een flinke stap werd er gezegd, dat gaat anders wat geleidelijker. Maar het lijkt erop dat we grote stappen willen maken. De assistente moest haar best doen om het draadje goed op z’n plaats te krijgen en zodra de slotjes dichtgingen was de spanning op mijn tanden te voelen.

Ik had voor het avondeten al bewust soep uit de vriezer gehaald, dus dat was een goede vooruitziende blik. De komende dagen zal de gevoeligheid van mijn tanden nog toenemen. Nu voelt het in ieder geval alsof mijn gehele bovengebit los zit en de boel door de beugel bij elkaar wordt gehouden.

Met het vooruitzicht dat het over een week weer normaal aanvoelt kan ik het uitzitten. Het linker uiteinde van dit draadje is helaas ook niet kort genoeg, maar te kort om af te knippen. De lijm die de assistente erop heeft gedaan was er dezelfde avond al af. Ik vraag me ook af waarom ze dat doen, blijft net zo slecht zitten als was. Ik denk dat ik voor deze ronde ook overdag was moet gaan gebruiken, aangezien ik na een paar uur al een wang vol met wondjes heb. Even de eet- en drinkmomenten minimaliseren, is misschien ook niet eens zo slecht.

Bij de volgende controle staat een afspraak met de orthodontist gepland. Zou het kunnen dat er dan wat meer duidelijkheid komt over de volgende fase?

Opmerkingen

Paps

18.09.2020 15:45

Heftig wat je meemaakt. Kan arts niet probleem voorkomen.

Meest recente reacties

15.08 | 06:12

Wat heftig allemaal Linda 😔 hoop echt snel op beterschap. Sterkte. Liefs

14.08 | 00:10

Ach lieverd, wat een gezeik allemaal. Had zo gehoopt dat je nu positief nieuws had. Ik leef echt met je mee. Ineens gezwollen lippen of wangen of jukbeenderen heb ik ook. Oorzaak onbekend.

13.08 | 23:25

🥺🥺🥺sterkte wauw 😯

25.06 | 14:04

Jij kan dat zeker !! 😘

Deel deze pagina