4. aug, 2020

Het juiste standje

De regelmaat van de controles is gelukkig weer terug. Dat geeft mij ook weer het gevoel dat we steeds dichter bij de volgende fase komen. Als ik erbij stilsta vind ik het dan stiekem ook best spannend. Maar zover is het nog niet.

Tijdens de vorige controle gaf de ortho al aan dat een van mijn achterste kiezen wat eigenwijs blijkt te zijn en wat extra hulp nodig heeft om in de juiste stand te komen. Dus het plaatje werd deze keer losgemaakt en opnieuw geplaatst. Ook werden de oude verhogers verwijderd, wat werd ik blij toen ik dat hoorde. Helaas was de vreugde maar van korte duur, er kwam een nieuwe voor in de plaats.

Ik was deze keer voorbereid op een uiterst gevoelig gebit, maar wonder boven wonder viel dat reuze mee. Ik hoefde niet een week over te stappen op zachte voeding. Ik moest vooral wennen aan de nieuwe verhoger. Weer een nieuwe manier van kauwen aanleren wat het eten wederom geen feestje maakt. Waar ik voorheen het kauwen kon verdelen over 2 kanten, moet ik me nu concentreren op links en wel zo dat de verhoger rechts niet vol op mijn andere kiezen klapt. Naar mijn gevoel trekt mijn gezicht nu tijdens het kauwen helemaal scheef en het is me ook al verschillende keren overkomen dat mijn wang hierdoor klem kwam.

Ik hou voor ogen dat dit tijdelijk is, er komt weer een moment dat ik mijn eten niet heel klein hoeft te snijden en het weer kan fijnkauwen. Dit zou nu ongeveer over een jaar zijn. Ik ben heel benieuwd of deze planning nog haalbaar is. Tot die tijd kauwen met beleid.

Meest recente reacties

15.08 | 06:12

Wat heftig allemaal Linda 😔 hoop echt snel op beterschap. Sterkte. Liefs

14.08 | 00:10

Ach lieverd, wat een gezeik allemaal. Had zo gehoopt dat je nu positief nieuws had. Ik leef echt met je mee. Ineens gezwollen lippen of wangen of jukbeenderen heb ik ook. Oorzaak onbekend.

13.08 | 23:25

🥺🥺🥺sterkte wauw 😯

25.06 | 14:04

Jij kan dat zeker !! 😘

Deel deze pagina