7. mei, 2020

Vragen kost niets

In een eerder bericht heb ik jullie verteld dat mijn bracket door mijn eigen stommiteit is losgelaten. En dat ik geduldig moest afwachten tot de Ortho de deuren weer zou openen om de reparatie uit te voeren.

Op 22 april kwam dan het heugelijke nieuws dat ze de behandelingen weer gingen oppakken. 2 dagen daarvoor waren er al geruchten dat de 21e alle orthodontisten en tandartsen zouden openen. Daarop heb ik natuurlijk direct een mail verzonden naar de Ortho met de vraag of ik meteen een afspraak in zou kunnen plannen. Helaas kreeg ik de reactie dat het nog niet officieel bevestigd is en dat ze de persconferentie van 21 april wilden afwachten, dus dat ik nog even geduld moest hebben, maar mijn melding stond genoteerd, en ik zou spoedig een oproep krijgen. Dat zal dan niet lang meer duren…of toch wel?

In de aankondiging stond nadrukkelijk het verzoek geen contact op te nemen met de Ortho. Zij zullen zelf op basis van bepaalde criteria de volgorde bepalen voor het inplannen van de afspraken. Telefoontjes worden niet beantwoord. Enkel in geval van spoed een mail verzenden. Okidoki komt voor mekaar, volgzaam als ik soms kan zijn.

Nou duurt wachten altijd lang. En ik kan best van mezelf zeggen dat ik in bepaalde situaties veel geduld heb (jaja Pop en Kabouter in andere bepaalde situaties inderdaad wat minder). Maar iedere keer wanneer ik mijn tanden ging poetsen zag ik toch wel een verandering in de stand van voortand. Als dit zo door zou gaan kom ik wel erg achter te liggen op schema.

Afgelopen week merkte ik daarbij ook steeds vaker dat ik met mijn voortand tegen mijn onder beugel aanbots tijdens het eten, als ik moet niezen en soms zelfs bij het praten. Maar dat moeten we niet hebben dacht ik toen. Daar beschadigd mijn tand van en dan ben ik nog verder van huis.

Ook bedacht ik me dat iedere week dat ik langer met die losse bracket blijf rondlopen een week stilstand, nee…zelfs achteruitgang betekend. Mijn portemonnee wordt daar niet heel blij van aangezien ik niet meer jonger dan 18 ben (scheelt maar een klein beetje) en de kosten buiten de verzekering vallen.

Klaar met die afwachtende houding en over tot actie. In een mail heb ik mijn bevindingen omschreven en mijn verzoek tot een afspraak ingediend en de volgende ochtend had ik al een reactie. Donderdag om 15.30 uur kon ik terecht en bijgesloten was een lijst aan coronamaatregelen waar ik me dan aan te houden had.

Dus vanmiddag met alle maatregelen in acht nemend bij de Ortho geweest en tadaaaaa mijn bracket zit weer vast en we kunnen weer vooruitgang gaan boeken in het proces van mijn 3.0 gebit.

Meest recente reacties

15.08 | 06:12

Wat heftig allemaal Linda 😔 hoop echt snel op beterschap. Sterkte. Liefs

14.08 | 00:10

Ach lieverd, wat een gezeik allemaal. Had zo gehoopt dat je nu positief nieuws had. Ik leef echt met je mee. Ineens gezwollen lippen of wangen of jukbeenderen heb ik ook. Oorzaak onbekend.

13.08 | 23:25

🥺🥺🥺sterkte wauw 😯

25.06 | 14:04

Jij kan dat zeker !! 😘

Deel deze pagina