28. mrt, 2020

De zwakste schakel

Het moest er een keer van komen…het loslaten van een bracket en nog eentje op mijn voortand ook. De timing had niet slechter kunnen zijn.

En het was mijn eigen schuld nog ook. Je kent het wel, zit er zo’n irritant scherp velletje aan de zijkant van je vingertop. En je weet dat je er niet aan moet gaan zitten pulken. Dus vol automatisch gaat die vinger naar je mond, je klemt het velletje tussen je voortanden en knak…

Tja dat was helaas het geluid van een bracket die losschiet. Super balen! En natuurlijk is het vrijdag na 18.00 uur, de ortho is sowieso al gesloten.

Toch maar even check, check, dubbelcheck en de website erbij gepakt:
"Coronavirus:
Orthodontiepraktijk Ridderkerk is voorlopig gesloten.
Op advies van de beroepsvereniging voor de mondzorg (KNMT) brengen wij onze werkzaamheden terug tot het minimaal noodzakelijke. Dat betekent dat wij alle afspraken tot nader order moeten afzeggen.
Onze praktijk behandelt alleen acute pijnklachten. Hiervoor gelieve vooraf te mailen, zodat we een afspraak kunnen maken.
In de hoop dat we spoedig weer open kunnen is het onze verwachting dat uw behandeling hierdoor geen onoverbrugbare vertraging oploopt.
Tenslotte spreken wij de wens uit dat u en uw familie gezond door deze vervelende tijden komen."

“Alleen voor acute pijnklachten,” nee dat heeft geen betrekking op mij. Maar er gaat wel meteen door mijn hoofd dat dit niet zonder gevolgen kan zijn. Als ik binnen één dag veranderingen kan waarnemen na het plaatsen van een nieuwe draad, wat zijn dan de gevolgen na één dag voor de stand van mijn voortand zonder houvast van het bracket? Laat staan na een aantal weken.

Tegen beter weten in toch nog maar even een mailtje gestuurd naar het algemene mailadres van de ortho, lezen ze toch pas maandag, en binnen 5 minuten al een reactie. Zoals ik al wist, enkel hulp bij acute pijnklachten en een verwijzing naar wat tips en een animatie op de website. Na deze te hebben bekeken was het duidelijk…ik moet voorlopig door het leven met een loszittende bracket.

Uiteraard ben ik me ervan bewust dat dit geen drama is en dat er op dit moment veel ernstigere problemen spelen op deze wereld. Het houdt iedereen op zijn/ haar eigen manier bezig. Maar we hebben er allemaal mee te maken. Het veroorzaakt voor eenieder ongemakken of ze nou klein zijn of heel groot.

Ik wens eenieder dan ook wijsheid toe in de afweging of je ongemak spoed heeft of niet, om er op die manier aan bij te dragen dat de echte spoedgevallen ten alle tijden voorrang krijgen.

Meest recente reacties

15.08 | 06:12

Wat heftig allemaal Linda 😔 hoop echt snel op beterschap. Sterkte. Liefs

14.08 | 00:10

Ach lieverd, wat een gezeik allemaal. Had zo gehoopt dat je nu positief nieuws had. Ik leef echt met je mee. Ineens gezwollen lippen of wangen of jukbeenderen heb ik ook. Oorzaak onbekend.

13.08 | 23:25

🥺🥺🥺sterkte wauw 😯

25.06 | 14:04

Jij kan dat zeker !! 😘

Deel deze pagina