16. feb, 2020

Hoe staan ze ervoor?

Afgelopen vrijdag had ik weer mijn maandelijkse controle en op mijn verzoek een gesprek met de ortho of we op schema liggen met de stand van mijn tanden.

Een tevreden ortho, maar nog wel een weg te gaan. Mijn bovenkaak staat nog te spits en dat moet nog verder afgerond worden. Naar schatting zo’n 4 maanden en dan kunnen we de operatie bespreken. Daarna duurt het nog ongeveer nog 2 a 3 maanden tot dit ingepland kan worden (door de wachttijden). Voorlopig hoeft ik me daar dus nog niet druk over te maken.

Gek he hoe je eigen waarneming af kan wijken van de werkelijkheid. Ik vind mijn tanden al prachtig zo naast elkaar op een rijtje en in een mooi boogje. Mijn tong heeft merkbaar meer ruimte. Ik voel de beugel tegen de binnenkant van mijn wangen (wat ook wondjes veroorzaakt, maar dat even terzijde). Mijn kauwvlakken liggen weer recht. Naar mijn gevoel zijn mijn tanden langer, doordat ze nu niet meer naar binnengevallen in mijn mond staan.

Maar goed de specialist is de ortho en daar moet ik uiteraard op vertrouwen. Dus weer een nieuwe draad ingebracht en dat brengt de komende dagen weer een gevoelig gebit met zich mee. Ik moet er vanaf nu rekening mee houden dat wanneer ik een nieuwe draad krijg ik de week erna zachte voeding eet. De draden geven veel spanning op het gebit en dat is al na een paar uur voelbaar.

Helaas moet ik deze week wel nog een keer terug, omdat de uiteinden van de draden niet goed zijn afgeknipt en de scherpe puntjes mijn wangen verwonden. De was niet goed genoeg zitten om dit af te schermen, dus morgen maar even bellen voor een afspraak.

Meest recente reacties

15.08 | 06:12

Wat heftig allemaal Linda 😔 hoop echt snel op beterschap. Sterkte. Liefs

14.08 | 00:10

Ach lieverd, wat een gezeik allemaal. Had zo gehoopt dat je nu positief nieuws had. Ik leef echt met je mee. Ineens gezwollen lippen of wangen of jukbeenderen heb ik ook. Oorzaak onbekend.

13.08 | 23:25

🥺🥺🥺sterkte wauw 😯

25.06 | 14:04

Jij kan dat zeker !! 😘

Deel deze pagina