7. jun, 2019

De eerste controle

Vandaag had ik dan mijn eerste controle. Uiteraard had ik wel een bespreekpuntje...je raadt het wel...de verhogertjes op mijn tanden.

Ik gaf aan dat ik vroeger veel last had van een spastische darm en juist heel bewust heb leren eten waaronder ook goed kauwen. Door de verhogers is het onmogelijk om mijn eten voldoende fijn te kauwen en dat begin ik nu te merken. In de vorm van verstopt zitten en buikkrampen.

Gelukkig was de setting van mijn gebit al enigszins verbeterd en kon er een stukje van de verhogers worden afgeslepen. Hierdoor zijn ze wat platter geworden en lijkt het kauwvlak nu een klein beetje verbeterd. Helaas is het nog niet veel, dus echt lekker fijnkauwen zal nog steeds niet lukken. Maar hier moet ik het de komende maand weer mee doen en hopelijk de volgende keer weer een stukje eraf.

Verder heb ik voor de bovenbeugel een dikker draad gekregen. Dat zal de komende dagen wat extra spanning op mijn gebit opleveren, maar heb daarmee de vorige keer ook geen problemen gehad.

Ik kan niet anders zeggen dat ik inmiddels al volledig gewend ben aan mijn beugel. Het extra poetsen en schoonhouden zit in mijn systeem. Altijd ragertjes bij de hand om daarna ongegeneerd een gesprek aan te kunnen gaan. En mondwater voor een frisse smaak en adem.

Deze maand moet ik dus ook weer fluitend doorkomen lijkt mij.

Meest recente reacties

15.08 | 06:12

Wat heftig allemaal Linda 😔 hoop echt snel op beterschap. Sterkte. Liefs

14.08 | 00:10

Ach lieverd, wat een gezeik allemaal. Had zo gehoopt dat je nu positief nieuws had. Ik leef echt met je mee. Ineens gezwollen lippen of wangen of jukbeenderen heb ik ook. Oorzaak onbekend.

13.08 | 23:25

🥺🥺🥺sterkte wauw 😯

25.06 | 14:04

Jij kan dat zeker !! 😘

Deel deze pagina