12. apr, 2019

Beugelbekkie fase 1

Hoe ziet mijn behandelplan er nu eigenlijk uit?

We beginnen met 1,5 jaar beugelen. Dit ter voorbereiding op de operatie, in de hoop dat deze daardoor minder ingrijpend zal zijn. Na de operatie volgt weer 1,5 jaar beugelen. En om de stand van het gebit te behouden aansluitend een nachtbeugel, die ik eerst iedere nacht moet dragen, afbouwend naar 1 keer per week. Dit even in een notendop het behandelplan.

Gisteren alvast kamillethee ingeslagen. Want ik heb van iedereen wel de horrorverhalen gekregen over wondjes in je mond, irritaties en pijntjes. Maar ik laat me niet gek maken.

Vandaag was dan de grote dag...het plaatsen van mijn bovenbeugel. Eigenlijk was ik al de hele week wat opgewonden. Want eindelijk gaat het dan gebeuren. Eindelijk start ik met het realiseren van die stralende lach. Eindelijk.

Vanmorgen heb ik voor de zekerheid maar even al mijn mondhygiëne spullen, electrische tandenborstel, Sensodyne tandpasta, flosdraad, ragertjes en mondwater, in een tas gedaan, zodat ik kon doorspreken of ik ook deze spullen nog kan en mag gebruiken. Met het tasje over mijn schouder ben ik op de fiets gesprongen richting ortho. Nog een laatste kauwgom in mijn mond, want dat mag straks niet meer.

Eenmaal binnen was ik vrij snel aan de beurt. En daar lag ik dan, zonnebril voor mijn ogen ter bescherming, watterolletje in mijn wangen gepropt en mond in een ontspannen houding. En na 35 minuten zat de bovenbeugel erin. Nog wat uitleg over het schoonhouden. Een zakje mee naar huis met daarin ragertjes, was en een zachte tandenborstel. Mijn eigen goed gevulde tas met mondhygiëne toebehoren was goedgekeurd. Op de flos na, dat kan gewoon niet meer.

Het is me echt meegevallen. Het plaatsen ging vlot, de druk op mijn tanden is niet noemenswaardig. En nu afwachten hoe mijn mond hierop reageert, hoe het klinkt als ik praat, hoe ik het beste mijn tanden schoon houdt en bewust zijn van wat ik eet.

Stap 1 is gezet. Op 9 mei wordt de onderbeugel geplaatst.

Meest recente reacties

15.08 | 06:12

Wat heftig allemaal Linda 😔 hoop echt snel op beterschap. Sterkte. Liefs

14.08 | 00:10

Ach lieverd, wat een gezeik allemaal. Had zo gehoopt dat je nu positief nieuws had. Ik leef echt met je mee. Ineens gezwollen lippen of wangen of jukbeenderen heb ik ook. Oorzaak onbekend.

13.08 | 23:25

🥺🥺🥺sterkte wauw 😯

25.06 | 14:04

Jij kan dat zeker !! 😘

Deel deze pagina